WoRMS banner

WoRMS RSS feed RSS
Add search provider Add provider
Twitter: Latest updates @WRMarineSpecies

WoRMS taxon details

Checked: verified by a taxonomic editorSterna repressa Hartert, 1916 
AphiaID: 212607

Classification: Biota > Checked: verified by a taxonomic editorAnimalia (Kingdom) > Checked: verified by a taxonomic editorChordata (Phylum) > Checked: verified by a taxonomic editorVertebrata (Subphylum) > Checked: verified by a taxonomic editorGnathostomata (Superclass) > Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorTetrapoda (Superclass) > Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorAves (Class) > Checked: verified by a taxonomic editorCharadriiformes (Order) > Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorSternidae (Family) > Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorSterna (Genus)
Status accepted
Rank Species
Parent Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorSterna Linnaeus, 1758
Source  basis of record Urban, E.K., C.H. Fry & S. Keith (1986). The Birds of Africa, Volume II. Academic Press, London. [details]

Vernacular
Names
 
Language   Name 
Dutch Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorArabische Stern  [details]
English Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorwhite-cheeked tern  [details]
French Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorsterne à joues blanches  [details]
German Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorWeißwangen-Seeschwalbe  [details]
Environment marine
Distribution 
From other sources
Djibouti
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorDjibouti [details]
Eritrea
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorEritrea [details]
Federal Republic of Somalia
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorSomalia [details]
Indian Ocean
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorNorth West Indian Ocean [details]
Kenya
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorKenya [details]
Red Sea
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorRed Sea [details]
Links Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorTo Biodiversity Heritage Library (23 publications) 
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorTo Encyclopedia of Life 
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorTo IUCN Red List 
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorTo ITIS
Note 
From other sources
Unreviewed: has not been verified by a taxonomic editorDescription Length: 30-37 cm. Plumage: darkish grey back and wings, crown black in breeding bird; in non-breeding bird forehead white, forecrown speckled white, cheeks and collar on hind neck white; below white in non-breeding, grey in breeding birds; leading edge of wing in non-breeding bird very dark grey; trailing edge of primaries blackish in all plumages. Immature similar to non-breeding adult but with dark band on upperwing coverts. Bare parts: iris brown; bill with dark red base, black distal half and pale tip; feet and legs red. Habitat: seashores and open ocean. Resident, breeds on offshore islands. <389><391><393> [details]
LSID urn:lsid:marinespecies.org:taxname:212607
Taxonomic
Edit history
 
Date   action   by
1998-07-17 10:53:12Z  created  Vanden Berghe, Edward
1998-07-17 11:07:59Z  changed  Vanden Berghe, Edward
2011-04-08 06:18:06Z  checked  Adriaens, Peter
  
[Taxonomic tree] [Occurrence map] [Google] [Google scholar] [Google images]
  Citation: Adriaens, P. (2014). Sterna repressa Hartert, 1916. Accessed through: World Register of Marine Species at http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=212607 on 2014-09-03
  Creative Commons License The webpage text is licensed under a Creative Commons Attribution 3.0 License