Add an imageAdd albumRSSAlbum overview

WoRMS Photogallery

WoRMS Photogallery » Pisces (fish) » Elasmobranchii » Rajiformes
Verschil functioneren ecosysteem
Verschil functioneren ecosysteem
Description 2014.11.04 Er kwamen EMBC+ studenten (International Master of Science in Marine Biodiversity and Conservation) aan boord voor een tweedaagse excursie. Samen met de wetenschappers van de Mariene Biologie UGent gingen ze op zoek naar verschillen in het functioneren van het ecosysteem tussen contrasterende sedimenten (grofkorrelig sediment versus fijnkorrelig). Daarbij werden meerdere staalnametechnieken toegepast: ze onderzochten de biogeochemische toestand van de bodem mbv de SPI, er werden stalen genomen van de organismen die in de zeebodem leven (macrobenthos) mbv een Van Veen grijper, en van organismen die boven de bodem leven (hyperbenthos en epibenthos). Bij deze laatste werden de hyperbenthische slede en het plankennet ingezet. Momenteel werken de studenten in het labo verder met de stalen en de resultaten die ze verworven hebben aan boord. Na zo'n tweetal weken zullen ze proberen om een - zeer algemeen - geïntegreerd beeld te krijgen van de toestand van de zeebodem in het Belgisch deel van de Noordzee. Naast de wijtingen en de stekelrog zien jullie op de foto's ook een boomleeuwerik die even op het schip kwam rusten. Met dank aan Ulrike Braeckman en Liesbet Colson (Mariene Biologie UGent) voor de tekst en de foto's.
(overgenomen van https://www.facebook.com/rvsimonstevin
JPG file - 3.12 MB - 3 072 x 2 304 pixelsmore
Extra information
Camera Maker: Sony
Camera Model: DSC-P200
Image Title:
Original Time Taken: 2005:08:26 07:32:54
Time Digitized: 2005:08:26 07:32:54
Shutter Speed: 1/40 sec
Aperture: f/2.8
ISO Sensitivity: 100
Exposure Compensation: 0 EV
Metering Mode: Pattern
Flash Fired: No Flash
Original Width: 3072 pixels
Original Height: 2304 pixels
Orientation: 1: Normal (0 deg)
Focal Length: 7.9 mm
added on 2016-08-18100 viewsWoRMS taxaDigital photo, entire species Raja Linnaeus, 1758Image author Braeckman, UlrikeImage owner Universiteit Gent; Faculteit Wetenschappen; Vakgroep Biol... Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 4.0 License
Click here to return to the thumbnails overview
Comment Comment (0) Click here to add a comment.
Your comment for *: Verschil functioneren ecosysteem links are not allowed Email *  
* indicates a required field.

Disclaimer: WoRMS does not exercise any editorial control over the information displayed here. However, if you come across any misidentifications, spelling mistakes or low quality pictures, your comments would be very much appreciated. You can reach us by emailing info@marinespecies.org or adding a comment, we will correct the information or remove the image from the website when necessary or in case of doubt.